​Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, va concura pentru viitoarea echipă Aston Martin începând cu ediţia de anul viitor a Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat joi team-ul cu sediul în Marea Britanie, care poată în prezent numele de Racing Point, informează Reuters şi AFP.

Sebastian VettelFoto: Formula1.com

Vettel, în vârstă de 33 ani, urmează să se despartă de scuderia Ferrari la finele acestui an, după ce italienii au decis să nu îi mai prelungească contractul.

La noua sa echipă, germanul îl va înlocui pe mexicanul Sergio Perez, care şi-a anunţat plecarea de la această grupare printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

"Semnătura lui Sebastian este un semnal clar referitor la ambiţiile echipei de a deveni unul dintre concurenţii cei mai serioşi în această disciplină", a afirmat Racing Point, care va purta numele de Aston Martin din sezonul viitor.

"Sunt bucuros să vă pot împărtăşi, în sfârşit, această veste interesantă despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru că voi deveni pilotul echipei Aston Martin în 2021", a precizat la rândul său Vettel.

Anterior, mexicanul Sergio Perez şi-a anunţat despărţirea de Racing Pont, pe contul său de Twitter. "Totul are un început şi un sfârşit. După şapte ani împreună, colaborarea mea cu actuala echipă se va încheia la finalul sezonului", a scris Perez, citat de Agerpres.