Circa 250 de medici şi asistente vor putea asista ca invitaţi la Marele Premiu de Formula 1 de la Monza, care va avea loc duminică, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat, miercuri, echipa Ferrari, înaintea cursei din Italia, relatează Reuters.

Formula 1Foto: Formula 1.com

Cursa de la Monza, în apropiere de Milano, este a opta din acest sezon de Formula 1, care s-a desfăşurat fără spectatori, echipele desfăşurându-şi operaţiunile în ''bule'' izolate şi cu acces limitate pentru media, potrivit Agerpres.

Ferrari a precizat că medicii, care îşi vor păstra distanţarea socială, au fost invitaţi în semn de ''onoare simbolică pentru curajul lor, simţul datoriei şi altruism în prima linie a luptei cu pandemia de Covid-19''.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemie, cu peste 35.000 de morţi, vârful acesteia înregistrându-se în lunile martie şi aprilie.

După cursa de la Monza, Marele Premiu al Toscanei, care va avea loc pe circuitul de la Mugello, deţinut de Ferrari, la nord de Florenţa, va fi prima care va avea spectatori plătitori. Circa 2.880 de spectatori vor putea urmări monoposturile din cele trei tribune în fiecare zi din cele trei rezervate curselor. Majoritatea Marilor Premii ulterioare vor permite un număr limitat de spectatori.