Cursele de Moto2 şi MotoGP de la Spielberg, contând pentru a cincea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, au fost marcate, duminică, de accidente spectaculoase, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Moto2, cursa câştigată de spaniolul Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) a fost marcată de un accident în care au fost implicaţi italianul Enea Bastianini şi malaysianul Hafyzh Syahrin. Bastianini a căzut după un viraj, iar motocicleta sa a fost lovită din plin de cea a lui Syahrin. Malaysianul, care a rămas întins pe pistă, a primit îngrijiri şi apoi a fost dus cu ambulanţa. Motocicleta lui Bastianini a fost distrusă. Italianul a plecat singur de pe pistă după căzătură.

La MotoGP, în turul opt mai multe motociclete au fost implicate într-un accident. Italianul Franco Morbidelli (Yamaha-SRT) şi francezul Johann Zarco (Ducati-Avintia) s-au lovit şi motocicletele lor au fost distruse, antrenând în accident şi alţi concurenţi. Morbidelli a fost scos cu targa de pe pistă, însă apoi a fost văzut mergând susţinut de personalul medical. Cursa a fost câştigată de italianul Andrea Dovizioso (Ducati).

GP-ul Austriei este urmat în calendar de Grand Prix-ul Stiriei, pe acelaşi circuit, la 23 august.