​Pilotul sud-african Brad Binder a adus fabricantului KTM prima victorie la clasa MotoGP din cadrul Campionatului mondial de motociclism viteză, după ce a câştigat duminică cu autoritate Marele Premiu al Cehiei de pe circuitul de la Brno, notează EFE.

Brad BinderFoto: motogp.com

Binder a devenit primul sud-african care se impune la clasa regină, după numai trei curse la această categorie, în timp ce liderul mondial, francezul Fabio Quartararo (Yamaha), s-a clasat al şaptelea, iar legendarul Valentino Rossi (Yamaha) al cincilea, la 7sec517/1000.

În clasamentul cursei, Binder, 24 ani, a fost urmat de italianul Franco Morbidelli (Yamaha) la 5sec266/1000 şi de francezul Johann Zarco (Ducati), care a furnizat o mare surpriză când a obţinut pole position, la 6sec470/1000, transmite Agerpres.

În clasamentul general, după trei din cele 14 curse ale sezonului, francezul Fabio Quartararo se menţine lider cu 59 puncte, urmat de spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) 42, Franco Morbidelli 31, Andrea Dovizioso (Italia) 31, Brad Binder 28, Johann Zarco 28, etc.