​Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre al Formulei 1, a confirmat, joi, intenţia sa de a rămâne în "Marele Circ" alături de team-ul Mercedes, dar ar prefera încă să mai aştepte înainte de a semna un nou contract cu echipa germană, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În orice caz, acum nu este cel mai bun moment pentru a ne aşeza la masa discuţiilor pentru un nou contract", a declarat el într-o conferinţă de presă dinaintea Marelui Premiu aniversar de 70 de ani al Formulei 1, programat în acest weekend la Silverstone.

"Când te gândeşti la numărul de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă şi sunt în şomaj, să discuţi acum despre un contract mare nu-mi pare cel mai urgent lucru de făcut în acest moment", a adăugat Hamilton, al cărui contract expiră la finele anului, potrivit Agerpres.

"Dar eu vreau să continui cu echipa şi nu va fi un mare efort să ajungem la un consens. Este drept că în acest moment, eu nu mă simt deloc confortabil pentru asta. Deci, vom mai aştepta puţin. Sunt sigur că se va face, deci nu sunt stresat", a subliniat sextuplul campion mondial britanic.

Coechipierul său finlandez Valtteri Bottas şi-a prelungit, joi, cu un an angajamentul cu Mercedes.