​Şefii Formula 1 au oferit Chinei posibilitatea de a găzdui două curse în partea finală a acestui an, la Shanghai, însă autorităţile nu au luat încă o decizie.

Formula 1Foto: Formula1.com

"Organizaţiile sportive internaţionale ţin foarte mult la aceste evenimente sportive de talie mondială din China şi Shanghai. În ciuda multor schimbări ale evenimentelor noastre din cauza pandemiei, am primit sprijin din partea organizaţiilor sportive internaţionale şi a asociaţiilor naţionale pentru unele dintre evenimentele noastre. Ni se va permite să organizăm competiţiile la Shanghai la un moment dat, în a doua jumătate a anului, în funcţie de situaţia pandemiei", a declarat, luni, directorul Biroului sportiv din Shanghai Sports, Xu Bin, la un post local de radio, potrivit motorsport.com.

Întrebat despre posibilitatea de a găzdui două curse de Formula 1, Xu a spus: "Nu a fost încă luată o decizie. Este propunerea FOM (n.r. - Formula One Management). F1 a anunţat opt curse europene, fără nicio rundă în Asia. Evenimentul programat iniţial... a fost amânat pentru a doua jumătate a anului. În timpul discuţiei, FOM a întrebat dacă putem găzdui două curse la Shanghai. Nu s-a decis. Va depinde de situaţia pandemiei."

Marele Premiu al Chinei trebuia să aibă loc la 19 aprilie, la Shanghai, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

De altfel, până în prezent, au fost amânate sau anulate 12 din cele 22 de etape ale acestui sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei.

La 2 iunie, FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, care vor avea loc în Europa, Campionatul Mondial urmând a avea startul în Austria, la Spielberg, în 5 iulie. Curse "duble" vor avea loc în Austria şi Marea Britanie, la Silverstone, informează News.ro.