​Echipa Mercedes a dezminţit vineri, într-un comunicat, zvonurile că se va retrage din Formula 1 în acest an, scrie presa internaţională citată de Agerpres.

Formula 1Foto: Formula 1.com

"Speculaţiile despre o eventuală retragere din Formula 1 continuă să fie neîntemeiate şi iresponsabile. Sportul acesta a luat măsurile potrivite pentru a face faţă consecinţelor pandemiei de coronavirus şi a realiza viitoarea sa viabilitate financiară", a afirmat Mercedes, campioana mondială en titre.

Comunicatul se referă la reducerea cheltuielilor. Fixat iniţial la 175 milioane dolari pentru 2021, plafonul cheltuielilor va fi în cele din urmă scăzut la 145 milioane dolari pentru 2021, 140 milioane dolari pentru 2022 şi apoi 135 milioane dolari pentru 2023-2025, pe baza unui sezon de 21 de curse.

"Intenţia noastră clară este să concurăm în continuare în Formula 1 anii următori ca echipă de uzină şi s-o facem alături de directorul nostru Toto Wolff", a precizat comunicatul.

Contractul austriacului Wolff cu scuderia se încheie în 2020. El continuă să negocieze cu Mercedes, însă au apărut zvonuri că va ajunge la Aston Martin - unde a cumpărat un pachet de acţiuni - urmând astfel să lucreze pentru echipa Racing Point. Aceasta a fost cumpărată în 2018 de Lawrence Stroll, tatăl tânărului pilot canadian Lance Stroll.