Functionarul german Michael Arndt, din Hannovra, a construit la dimensiuni reale din bete de chibrit si tinand cont de fiecare detaliu in parte monopostul McLaren cu care finlandezul Mika Hakkinen a cucerit titlul mondial in Formula 1 in anul 1999, informeaza Gazzetta dello Sport.

Michael este un fan impatimit al Marelui Circ, sezonul in care finlandezul a castigat fiind unul dintre preferatele sale.

Pentru "mica nebunie" pe care o tine la domiciliu, Arndt a folosit 956.000 de chibrituri si 1.686 de tuburi cu substanta (super glue) care sa lipeasca betele de chibrit ca intr-un adevarat puzzle.

Suma totala investita in propriul monopost de Formula 1 a fost de aproximativ sase milioane de euro, la care se adauga alti sase ani jumatate de munca asiduua. Opera de arta respecta fidel dimensiunile si caracteristicile tuturor elementelor modelului MP 4/14, de la suspensii si pana la oglinzi.

"Trebuie sa recunosc ca mi-am pierdut o parte insemnata din viata pentru constructia acestei masini, dar a meritat", a declarat pentru Daily Mail Michael Arndt.