Mercedes va produce 10.000 de aparate de respiraţie artificială pentru guvernul Marii Britanii, la uzina din Brixworth, în care construieşte motoare de Formula 1, informează motosport.com, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Modelul UCL-Ventura, proiectat de Mercedes-AMG High Performance Powertrain împreună cu University College London, a trecut testele la spitale şi va intra în producţie, guvernul comandând deja 10.000 de unităţi.

"După o comandă a Guvernului Regatului Unit de până la 10.000 de unităţi, dispozitivele sunt produse cu o rată de până la 1.000 de unităţi pe zi la centrul tehnologic HPP din Brixworth, Northamptonshire. În prezent, 40 de maşini care ar produce, în mod normal, pistoane pentru Formula 1 şi turbocompresoare sunt utilizate pentru producerea dispozitivelor CPAP, iar întreaga uzină din Brixworth a fost reprofilată pentru a satisface această cerere", se arată într-un comunicat al Mercedes.

Dispozitivul de tip CPAP (presiune pozitivă de aer continuă) nu are nevoie de un ventilator mecanic şi poate fi folosit în afara secţiilor ATI.

Mercedes a făcut dispozitivul open-source, astfel că poate fi produs oriunde este posibil. Petronas, sponsor al echipei de Formula 1 Mercedes, îl va realiza în Malaysia.

"Punerea la liber a specificaţiilor de design şi fabricaţie va permite companiilor din întreaga lume să producă aceste dispozitive la viteza şi la scara necesare pentru a susţine răspunsul global la Covid-19", se mai arată în comunicat.

În Marea Britanie sunt înregistrate peste 55.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 6.100 de decese.