Familia care deține compania Ferrari donează 10 milioane de euro și 150 de ventilatoare pentru combaterea epidemiei de COVID-19 în Italia, potrivit unui anunț postat pe pagina oficială a Formulei 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe măsură ce focarul de coronavirus continuă să acopere Italia, familia care deține Ferrari și companiile sale asociate au anunțat o serie de măsuri pentru a ajuta statul italian.

Familia Agnelli, care deține echipa Ferrari Formula 1, precum și compania FIAT Chrysler și clubul de fotbal Juventus, au anunțat că vor face o donație de 10 milioane de euro către Departamentul de Protecție Civilă italian și o organizație de asistență socială.

Companiile familiei au aprovizionat și au achiziționat un număr de 150 ventilatoare, alături de alte echipamente medicale, pentru a susține sistemul serviciilor sanitare italiene, afalate în plină din criză din cauză numărului mare de infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene, conform Mediafax.