McLaren a lansat, la sediul de la Woking, noul monopost pentru sezonul 2020 al Formulei 1. Se numește "MCL35" și se vrea a fi un concurent pe măsură pentru puternicii rivali de la Mercedes, Ferrari sau RedBull Racing.

Noul monopost al celor de la McLarenFoto: mclaren.com

Ultimele sezoane au fost unele de uitat pentru echipa britanică, McLaren zbătându-se în anonimat, în timp ce rivalii adunau victorie după victorie.

În 2019, britanicii au reușit pentru prima dată o prezență pe podium după o absență de 5 ani (mai precis din sezonul 2014): Carlos Sainz a încheiat pe trei în Brazilia.

McLaren se va baza în sezonul 2020 pe următorii piloți: Carlos Sainz și Lando Norris, la fel ca și anul trecut.

"Arată foarte bine și este mult mai aproape de a fi . Am avut și eu contribuția mea, așa că se simte și mai bine acest lucru. De-abia aștept să o conduc. Mașina este bazată pe cea de anul trecut, dar au existat modificări la toate capitolele. Toată lumea a lucrat la ea, am venit toți cu idei, de la piloți și până la fiecare om din personalul echipei" - Lando Norris.

"Este un moment important pentru întreaba echipă. Astăzi am bifat un nou pas din călătoria noastră. Suntem conștienți că va fi un sezon foarte dificil și intens. Avem șase zile de teste pentru a pregăti așa cum trebuie startul noului sezon. Carlos, Lando și întreaga echipă sunt aici pentru a face ca totul să fie ok" - Andreas Seidl, directorul echipei de Formula 1.

În acest an, McLaren va utiliza tot motoare Renault, urmând ca din 2021 să revină la Mercedes.

McLaren a încheiat ultima stagiune pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 145 de puncte. În fața britanicilor s-au aflat RedBull Racing (3), Ferrari (2) și Mercedes (1).

Primul Grand Prix din 2020 va fi Marele Premiu al Australiei, de pe Albert Park Circuit, din Melbourne, din data de 15 martie.

Cum arată noul monopost:

Comparație între MCL34 și MCL35:

S-ar putea să te intereseze și: