Organizatorii Formulei 1 iau în calcul amânarea Marelui Premiu din China, ca urmare a epidemiei de coronavirus, scrie L'Equipe. Evenimentul este programat să aibă loc la Shanghai, pe 19 aprilie.

Formula 1, logoFoto: f1.com

"Recunoaștem că amânarea evenimentului este o variantă și puteți chiar să mergeți mai departe și să spuneți că este probabilă, având în vedere ceea ce se întâmplă", a anunțat Chase Carey, președintele executiv al Formula 1.

Presa internațională a notat miercuri că FIA urmează să anunțe dacă Marele Premiu din China va fi amânat sau chiar anulat. Situat în Shanghai, Marele Premiu al Chinei este afectat direct de epidemia mortală de coronavirus. Scenariul de amânare a fost studiat timp de câteva zile.

FIA analizează dacă Mare Premiu din China ar putea avea loc mai târziu în sezon, dar programul deosebit de aglomerat, cu 22 de curse (un record), ar putea duce la anularea evenimentului. Anularea / amânarea Marelui Premiu al Chinei ar urma să lase o pauză de patru săptămâni între Marele Premiu al Vietnamului (5 aprilie) și cel al Olandei (3 mai).

Noul sezon din Formula 1 va debuta pe 15 martie, în Australia, pe circuitul din Melbourne.