Spaniolul Maverick Vinales (locul 3 în clasamentul piloților în sezonul trecut de MotoGP) şi-a prelungit contractul cu echipa Monster Energy Yamaha, urmând se evolueze pentru constructorul japonez până la finalul sezonului 2022.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru mine a fost important să fac acest anunț înainte de începutul sezonului, deoarece sunt extrem de motivat și vreau să fiu concentrat pe sezonul 2020. Nu am vrut să pierd timpul gândindu-mă la viitorul meu", a precizat Maverick Vinales, care a debutat la clasa regină sub culorile lui Suzuki, pentru care a concurat în 2015 și 2016.

Campion mondial la clasa Moto3 în 2013, Maverick Vinales a ajuns la Yamaha în 2017, când a terminat pe locul al treilea în clasamentul piloților. În 2018, spaniolul s-a clasat al patrulea la finalul sezonului, iar anul trecut a terminat pe a treia poziție a podiumului.

La Yamaha, Maverick Vinales are șase victorii, a plecat de nouă ori din pole position și s-a clasat de 19 ori pe podium în cele 55 de Grand Prix-uri la care a participat. În sezonul trecut, ibericul s-a impus în Olanda și în Malaezia și a mai încheiat de cinci ori pe podium (locul 2 în Germania și locul 3 în Spania, Marea Britanie, San Marino și Thailanda).