Francezul Mathieu Serradori (SRT) a câştigat luni etapa a opta a Raliului Dakar, la clasa auto, în timp ce spaniolul Fernando Alonso (Toyota), dublu campion mondial de Formula 1, aflat la prima sa participare la această competiţie, s-a clasat pe locul secund, scrie Agerpres.

Mathieu SerradoriFoto: dakar.com

Serradori a fost înregistrat pe distanţa de 477 km cu timpul de 3 h 48 min 23 sec. Francezul a obţinut cu această ocazie primul său succes în celebrul raliu raid.

Debutantul Fernando Alonso a sosit al doilea, la 4 min 04 sec de învingător, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de argentinianul Orlando Terranova (Mini), la 6 min 19 sec. Pilotul spaniol, care a terminat de patru ori în top 10 în primele şapte etape, a reuşit luni cea mai bună performanţă a sa de la startul cursei.

În clasamentul general, conduce spaniolul Carlos Sainz (Mini), urmat la 6 min 40 sec de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota) şi la 13 min 09 sec de francezul Stephane Peterhansel (Mini).

La categoriile moto şi quads, etapa a 8-a a fost anulată, ca urmare a morţii motociclistului portughez Paulo Goncalves, survenită în urma unui accident produs duminică. Acesta este al 25-lea deces al unui pilot în istoria Raliului Dakar.

Marţi este programată etapa a 9-a, Wadi Ad-Dawasir - Haradh (410 km)