Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a anunţat că va dona jumătate de milion de dolari pentru susţinerea pompierilor şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor afectate de incendiile din Australia, relatează bbc.com, potrivit News.ro.

Lewis HamiltonFoto: lewishamilton.com

„Mă doare inima când văd cât de devastatoare sunt incendiile de vegetaţie pentru oamenii şi animalele din ţară. Voi dona 500.000 de dolari australieni pentru susţinerea animalelor, voluntarilor care intervin la incendiile de vegetaţie şi pompierilor din zona rurală”, a scris Hamilton pe Twitter, îndemnându-i pe cei care îi citesc mesajul să doneze şi ei.

Pilotul a ataşat şi un filmuleţ cu un koala fiind salvat.

Cel puţin 27 de oameni au murit pe întreg teritoriul Australiei de la izbucnirea incendiilor în toate statele australiene, iar mii de persoane şi-au pierdut locuinţele.

Aproape 100.000 de kilometri pătraţi au fost afectaţi de incendii, în majoritate păduri şi parcuri naţionale. Jumătate de miliard de animale au avut de suferit doar în Noua Galie de Sud, iar milioane de exemplare au murit, potrivit ecologiştilor de la Universitatea din Sydney.