​Pilotul australian Toby Price (KTM), deţinătorul titlului, a câştigat etapa de debut a ediţiei din acest an a Raliului Dakar, cursă care se desfăşoară în premieră în Arabia Saudită, în timp ce românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 49, scrie Agerpres.

Toby PriceFoto: dakar.com

Price (32 ani) a fost cronometrat în 3 h 19 sec 33 sec pe sectorul cronometrat de 319 km, din totalul de 752 km ai primei etape, desfăşurată duminică între Jeddah şi Al Wajih. El l-a devansat cu 2 min 05 sec pe americanul Ricky Brabec (Honda) şi cu 2 min 40 sec pe austriacul Matthias Walkner (KTM).

Sătmăreanul Emanuel Gyenes, care concurează sub culorile echipei Autonet Motorcyle Team, a încheiat etapa pe locul 49 la general, la 57 min 09 sec de învingător, la bordul motocicletei sale KTM 450.

Luni concurenţii se vor îndrepta către Neom, un proiect faraonic de oraş futurist, dorit de prinţul Mohammad bin Salman, în cadrul unei etape în lungime de 401 km, între care 367 km cronometraţi, precizează AFP.

După zece ediţii desfăşurate în America de Sud, Raliul Dakar şi-a început duminică aventura în Arabia Saudită, unde urmează să rămână în următorii cinci ani.