Ediţia 2020 a Raliului Dakar, programată pentru prima oară în Arabia Saudită, o ţară în care femeile pot obţine carnet de conducere de abia un an şi jumătate, va strânge la start doar 12 femei pilot, cu cinci mai puţin faţă de anul trecut în Peru, când s-a înregistrat un record de participare feminină în istoria acestei curse, relatează EFE, conform Agerpres.

Laia SanzFoto: dakar.com

Femeile pilot reprezintă 2,10% din totalul participanţilor la Raliul Dakar (572), dar nici una nu va reprezenta Arabia Saudită, care însă a înscris 18 piloţi în cursă.

Cele mai multe reprezentante le are Spania (4), urmată de Africa de Sud (2), Germania, Italia, Olanda, Cehia, Japonia şi Peru cu câte una.

Cea mai cunoscută femeie pilot care se va alinia la startul Raliului Dakar 2020 este iberica Laia Sanz, care s-a clasat pe locul 9 în 2015 la categoria moto şi care nu a abandonat niciuna din cele nouă curse la care a participat.

Japoneza Mayumi Kezuka, va fi singura femeie pilot de la categoria camioane, unde face parte din echipa Hino în rolul de mecanic.

Ediția din 2020 a raliului Dakar va avea loc în perioada 5-17 ianuarie, competiția având în total 12 etape.