Interviul acordat de Corinna Schumacher, soția lui Michael Schumacher, a născut un nou scandal. Corinna a spus, pentru revista She, că Michael este cel care nu vrea să mai apară în public, chiar dacă starea lui s-a îmbunătățit, informează Mediafax.

Michael SchumacherFoto: michael-schumacher.de

Fostul impresar al pilotului, Willi Weber, spune că soția lui Michael este cea care nu vrea să existe scurgeri de informații din interior.

Wilhelm „Willi” Weber vrea cu orice preț să afle în ce stare se află fostul său client: „Știu că Michael se află într-o stare extrem de gravă, dar nu pot să urmăresc progresul pe care îl face. Aș vrea să știu cum se simte, cum evoluează, să pot să-i strâng mâna. Trebuie să știți că pur și simplu Corinna nu permite acest lucru.

Corinna se teme că după ce voi vedea ce se întâmplă, voi ieși în presă și voi spune adevărul. Cred cu tărie că se poate recupera, pentru că este un adevărat campion. Povestea lui Schumacher nu se poate termina așa! Mă rog pentru el și cred cu tărie că vom reuși să-l vedem din nou într-o zi”, a spus fostul agent al lui Michael Schumacher, pentru publicația iberică Sport.

Viața lui Schumacher s-a schimbat pe 29 decembrie 2013

Din 2013, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, Michael Schumacher, e îngrijinit de o armată de medici și nu a mai apărut în fața publicului.

Cum s-a produs accidentul? Schumacher a lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alți bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecție, Schumacher a rămas inconștient. După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgență la spitalul din Grenoble. La mai puțin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier, pentru înlăturarea cheagurilor de sânge. Medicii au efectuat două intervenții, după care au decis să-l pună pe fostul pilot în comă indusă, pentru a-i proteja creierul.

Pe 16 iunie 2014, „Baronul Roșu” a fost scos din comă și externat de la spitalul din Grenoble. Familia a decis să-l mute în Elveția, la spitalul universitar din Lausanne. Pe 6 august 2014, soția lui Michael, Corinna Schumacher, a rupt tăcerea. Soția septuplului campion din F1 a spus că starea lui Michael se îmbunătățeste. Pe 9 septembrie 2014, Michael Schumacher a fost mutat la reședința aflată pe marginea lacului Geneva. Familia germanului a transformat reședința într-un spital de mici dimensiuni.

Conform Daily Mail, tratamentul lui Michael Schumacher costă în jur de 55.000 de euro pe săptămână. Toți cei care lucrează pentru familia Schumacher sunt obligați să nu scurgă informații în spațiul public cu privire la starea campionului.

Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de șapte ori în „Marele Circ”: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.