​Pilotul Max Verstappen de la Red Bull a fost întrebat la un post TV olandez cum explică lipsa de performanţă a monoposturilor Ferrari la MP al SUA, iar sportivul a răspuns că acest lucru s-a întâmplat pentru că responsabilii echipei italiene nu au mai putut să trişeze informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

După o primă parte a anului dezastruoasă, Ferrari a avut un mic reviriment în partea a doua sezonului, când Charles Leclerc a câştigat două grand prix-uri, iar Sebastian Vettel, unul, cei doi înregistrând şi alte clasări pe podium.

Scuderia părea ca are cel mai puternic motor de pe grilă, ceea ce i-a făcut pe rivali să se intereseze de unde au apărut subit aceste performanţe.

Bănuiala Red Bull a fost că italienii folosesc o lacună din regulamentul tehnic şi supraalimentează motoarele. Potrivit motorsport.com, Ferrari ar fi găsit o soluţie să păcălească senzorii de debit instalaţi pe conductele de combustibil. Pe scurt, debitul de combustibil este măsurat din loc în loc, iar Ferrari a găsit modalitatea ca în zonele controlate să respecte parametrii regulamentari şi să mărească debitul în rest.

Red Bull a făcut o sesizare la FIA, în care a cerut forului mondial să lămurească situaţia şi să precizeze dacă soluţia italienilor este legală sau nu. Iar răspunsul FIA, venit înainte de MP al SUA, a fost că nu este regulamentară.

Astfel, la Austin, monoposturile Ferrari au fost destul de departe de podium, iar Verstappen crede că acest lucru s-a întâmplat după lămuririle aduse de FIA, scuderia intrând în legalitate pentru a nu fi sancţionată.

"Aşa se întâmplă când nu mai poţi să trişezi", a spus olandezul, la Ziggo Sport.

Verstappen a abordat subiectul şi la conferinţa de presă de la Austin: "Nu sunt deloc surpins. După ce a ieşit, asta explică totul. De ce credeţi că Ferrari nu s-a putut bate cu noi la start. Vă puteţi imagina singuri..."

Leclerc i-a răspuns adversarului său, declarând că afirmaţiile acestuia sunt o glumă şi că Ferrari nu a schimbat nimic la sistemul de operare a motorului.

"Cred că e o glumă, ca să fiu foarte sincer. Nu are niciun indiciu, nu e în echipă. Ştim exact ceea ce facem. Nu ştiu de ce vorbeşte, nu ştie nimic despre noi", a spus pilotul din Monaco.

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat al şaselea titlu de campion mondial în Formula 1, al treilea consecutiv, după ce a ocupat locul al doilea în Marele Premiu al SUA, desfăşurat, duminică, pe circuitul de la Austin. Cursa a fost câştigată de coechipierul său, Valtteri Bottas, plecat din pole position, iar al treilea a fost olandezul Max Verstappen (Red Bull), al treilea şi la start.

Charles Leclerc (Monaco) a fost singurul pilot Ferrari care a încheiat cursa americană, pe locul 4, pentru că germanul Sebastian Vettel, coechipierul lui, plecat de pe locul al doilea al grilei, a abandonat în turul 8/56, din cauza cedării unei suspensii, scrie News.ro.