Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, va participa la raliul Al Ula-Neom, a treia etapă a Campionatului de raliuri al Arabiei Saudite, care se va desfăşura între 5 şi 9 noiembrie, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Fernando AlonsoFoto: Captura YouTube

Organizatorii probei au confirmat prezenţa lui Alonso, care se pregăteşte să debuteze la Raliul Dakar, a cărei viitoare ediţie va avea loc în Arabia Saudită, după un deceniu în care s-a derulat în America de Sud.

Fernando Alonso va face pereche la Raliul Dakar cu compatriotul său Marc Coma, cvintuplu câştigător al acestei cursei la clasa moto. Echipa celor doi, Toyota Gazoo Racing, consideră că raliul Al Ula-Neom va fi "un antrenament excelent" pentru Alonso, pe un teren similiar cu cel care va găzdui etapele din Dakar 2020.

După ce s-a impus în Cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa) şi a câştigat anul acesta Campionatul Mondial de anduranţă, Fernando Alonso a participat luna trecută la Raliul Marocului, alături de Marc Coma, alături de care a testat bolidul Toyota Hilux în Africa de Sud, Qatar şi Polonia.