Max Verstappen (Red Bull) a fost retrogradat trei locuri pe grila de start la Marele Premiu al Mexicului, deoarece nu a încetinit când era steagul galben, după accidentul lui Valtteri Bottas. Astfel, din pole position va pleca monegascul Charles Leclerc (Ferrari), potrivit News.ro.

Formula 1, logoFoto: f1.com

Max Verstappen a fost convocat de comisarii de cursă la circa două ore după încheierea şedinţei de calificări şi a fost sancţionat cu trei locuri pe grila de start. Astfel, Charles Leclerc (Ferrari) va pleca primul, urmat de Sebastian Vettel (Ferrari) şi de Lewis Hamilton (Mercedes):

Valtteri Bottas a avut un accident chiar în ultimele secunde ale calificărilor. În urma acestuia, imediat a fost desfăşurat steagul galben, însă Verstappen nu l-a respectat.

Cel puţin aşa a spus în conferinţa de presă: "Ştiam că Valtteri a avut un accident. Şi cred că toţi ştim ce înseamnă steagul galben. Dar nu este grav că nu am încetinit, nu? Cred că toţi ştim ce facem. Dacă nu am şti, nu am pilota în Formula 1. Sunt calificări şi trebuie să atacăm", a spus Verstappen.

Aceste declaraţii au atras atenţia comisarilor de cursă, iar după audierea pilotului s-a decis sancţionarea acestuia. Toţi ceilalţi piloţi aflaţi în spatele lui Bottas (Hamilton, Leclerc sau Vettel) au respectat steagul galben.