​Preşedintele FIA, Jean Todt, a declarat că speră să poată asista cândva la un Grand Prix alături de Michael Schumacher, starul F1 rănit grav într-un accident la schi în 2013, relatează L’Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Todt, care era director sportiv la Ferrari în perioada în care Schumacher a câştigat cinci din cele şapte titluri mondiale din carieră, este un apropiat al germanului.

“Nu este o noutate, Michael se luptă în fiecare zi pentru a fi mai bine. Trebuie să fim alături de el în această luptă, să o susţinem pe soţia sa Corinna, o femeie extraordinară care se ocupă de el şi de copiii lor. Trebuie să îi ajutăm respectându-le total dorinţele. Michael este o legendă a automobilismului. Depinde de familie să decidă ce vrea şi ce nu vrea să spună. Este clar că trebuie cu toţii să-l ajutăm şi să sperăm că vor exista progrese constante. Am spus adevărul, văd Grand Prix-uri la televizor cu el. Sper că vom putea cândva să mergem să asistăm împreună la un Grand Prix”, a spus Todt într-un interviu pentru La Repubblica.

Jean Todt regretă că a ajuns în presă în septembrie faptul că Schumacher era internat în spitalul Georges-Pompidou, din Paris.

Michael Schumacher, acum în vârstă de 50 de ani, a suferit un accident grav la schi, la 29 decembrie 2013, la Meribel. De atunci, starea sa de sănătate rămâne un mister, familia limitând orice comunicare în această privinţă.