Spaniolul Marc Marquez (Honda) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Thailandei la MotoGP obținând astfel al șaselea titlu mondial MotoGP din carieră. Podiumul a fost completat de francezul Fabio Quartararo (plecat din pole position) și Maverick Vinales.

Marc Marquez, campion mondial in MotoGP pentru a sasea oaraFoto: motogp.com

Marquez a mai câștigat titlul mondial în MotoGP în 2013, 2014, 2016, 2017, 2018. Mai mult, spaniolul a fost campion mondial la 125cc (2010) și la Moto2 (2012).

Singurii care îi rămân în față lui Marc Marquez la numărul de titluri mondiale sunt Valetino Rossi (șapte titluri) și Giacomo Agostini (opt titluri).

În Thailanda, Marquez a plecat de pe poziția a treia a grilei de start, însă imediat i-a luat fața lui Maverick Vinales și s-a înființat în spatele lui Fabio Quartararo, preferând să rămână în plasa pilotului Petronas Yamaha până pe final, atunci când a declașant atacul. Depășirea decisivă s-a consumat chiar în ultimul tur, acolo unde spaniolul și-a arătat experiența superioară, potrivit Mediafax.

Cu excepția cursei din Austin, Texas, acolo unde a abandonat din cauza unor probleme tehnice ale motocicletei, Marquez a câștigat nouă curse și a terminat pe locul al doilea în celelalte cinci.

Clasamentul general:

Etapa a 16-a a CM de motociclism viteză va avea loc la 20 octombrie, în Japonia, pe circuitul Twin Ring Motegi.