Pilotul rus Artem Markelov îl va înlocui pe francezul Anthoine Hubert, victima unui accident mortal pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în cadrul scuderiei BWT Arden pentru ultimele două curse de Mare Premiu ale sezonului automobilistic în Formula 2, au anunţat marţi conducătorii echipei potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Markelov, 25 de ani, va fi coechipier cu Tatiana Calderon pentru ultimele două runde, la Soci (Rusia) şi la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite)", a comunicat scuderia britanică.

Evoluând în Formula 2 din 2014, Markelov a terminat pe locul doi în 2017, în spatele monegascului Charles Leclerc, în prezent pilot pentru Ferrari în Formula 1, informează Agerpres.

Pilotul francez Anthoine Hubert, în vârstă de 22 de ani, şi-a pierdut viaţa la finele lunii trecute pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia, într-un accident produs în timpul cursei de Formula 2 disputată în marja Grand Prix-ului de Formula 1, îndoliind sportul cu motor din Franţa după patru ani de la decesul lui Jules Bianchi.

Implicat în debutul cursei într-un carambol produs la mare viteză cu americanul Juan Manuel Correa, francezul Giuliano Alesi şi japonezul Marino Sato,

Hubert a decedat în urma rănilor suferite, în timp ce Coreea a fost transportat la spital cu ambele picioare fracturate.

În schimb, Sato şi Alesi, fiul fostului pilot de Formula 1 Jean Alesi, au scăpat nevătămaţi.

Născut pe 22 septembrie 1996, Anthoine Hubert a fost campion al Franţei la Formula 4 în 2013 şi apoi la GP3 Series anul trecut. El era, de asemenea, pilot de teste pentru Renault în cadrul "Renault Sport Academy".

Un alt pilot francez, Jules Bianchi, a murit după câteva luni de la accidentul suferit la MP de Formula 1 al Japoniei din 2014, când monopostul său a intrat în coliziune cu o maşină de depanare.