​Marele Premiu al Olandei va reveni, la 3 mai 2020, în calendarul Formulei 1, pe circuitul de la Zandvoort, după o pauză de 35 de ani, iar organizatorii au anunţat că au vândut toate biletele pentru prima cursă, potrivit News.ro.

Formula 1, logoFoto: f1.com

În plus, au fost vândute 35.000 de bilete pentru anul următor. Succesul de casă al acestui grand prix este strâns legat de interesul olandezilor pentru favoritul lor, Max Verstappen.

Până acum, pilotul de la Red Bull a fost aclamat de un număr impresionant de suporteri pe multe dintre circuitele Europei, mai ales la vecinii belgieni, la Spa-Francorchamps.

"Uluitor! Se întâmplă lucruri fără precedent, cum ar fi faptul că am vândut 35.000 de bilete pentru 2021", a declarat fostul pilot Jan Lammers, şeful organizatorilor MP al Olandei.

Circuitul de la Zandvoort poate găzdui 105.000 de spectatori pe zi, iar cererea a depăşit un milion de bilete, fiind necesară o loterie pentru acordarea tichetelor.

Preţurile biletelor pentru cursa din 2020 au fost cuprinse între 21 şi 585 de euro. Costurile de organizare se ridică la 40 de milioane de euro, din care 20 de milioane trebuie plătite administratorilor drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Deşi renovarea circuitului aflat într-un parc natural protejat a presupus lucrări contestate de organziaţiile de mediu, Lammers a dat asigurări că nu sunt probleme şi că MP al Olandei va avea loc la data anunţată.

Aflat aproape de Marea Nordului, pista de la Zandvoort are o lungime de 4,3 kilometri, cu 13 viraje. Ultimul câştigător al MP al Olandei a fost Niki Lauda, în 1985.