Alexander Peroni (Campos Racing) a fost aproape de o tragedie la Monza, în Marele Premiu al Italiei (Formula 3). Australianul (19 ani) a decolat cu monopostul în virajul Parabolica, dar a putut pleca pe picioarele sale de la locul accidentului.

Monopostul lui Alexander Peroni a decolat in MP al ItalieiFoto: Captura YouTube

Peroni a ieșit de pe trasa ideală, a dat peste un limitator de viteză, iar monopostul său a "decolat" și s-a învârtit de trei ori în aer înainte să cadă pe gardul de protecție.

Vezi aici momentul în care monopostul lui Peroni a decolat în virajul Parabolica:

*sursă video: FOX Sports

Cu o săptămână în urmă, pilotul francez Anthoine Hubert (22 de ani) a decedat după un grav accident produs pe circuitul Spa-Francorchamps (Marele Premiu al Belgiei, Formula 2). În turul al doilea, un monopost a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de altă maşină.

Citește și:

VIDEO Formula 2: Pilotul francez Anthoine Hubert (22 de ani) a decedat după un grav accident produs pe circuitul Spa-Francorchamps

VIDEO Filmul accidentului de la Spa, în urma căruia Anthoine Hubert şi-a pierdut viaţa: O tragedie produsă în 11 secunde