Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Jean Todt, este una dintre puţinele persoane care face precizări despre starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, aflat în convalescenţă după un grav accident suferit la schi, în decembrie 2013.

HotNews.roFoto: Hotnews

Todt, fost team principal la Ferrari şi prieten cu Schumacher, a dezvăluit, într-un interviu acordat postului Radio Monte Carlo şi preluat de presa internaţională, notăţi despre starea de sănătate a fostului pilot Ferrari şi Mercedes, spunând că acesta se luptă să-şi recâştige sănătatea.

"Sunt întodeauna atent cu astfel de declaraţii, dar este adevărat. Am văzut cursa (n.r. - MP al Germaniei) cu Michael Schumacher, în locuinţa lui, din Elveţia. Michael este pe cele mai bune mâini şi este bine îngrijit în casa lui. Nu renunţă şi continuă să lupte", a declarat francezul.

El a recunoscut că este dificilă comunicarea cu fostul sportiv, în vârstă de 50 de ani, din cauza afecţiunilor suferite.

Famlia lui luptă la fel şi bineînţeles prietenia noastră nu mai poate fi la fel cum era odată. Asta doar pentru că nu mai există aceeaşi comunicare ca înainte. El continuă să lupte şi familia lui face la fel", a adăugat Todt.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. După ce a ieşit din comă, el a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, informează News.ro.