Piloţii Alfa Romeo, finlandezul Kimi Raikkonen şi italianul Antonio Giovinazzi, au fost penalizaţi cu câte 30 de secunde şi, astfel, depunctaţi, după Marele Premiu al Germaniei, din cauza încălcării regulamentului tehnic.

Formula 1, logoFoto: f1.com

Pe baza unor anomalii oferite de datele telemetrice, comisarii FIA au verificat cele două monoposturi şi au ajuns la concluzia că ambreiajele acestora nu respectau regulamentul. Oficialii FIA susţin că piloţii Alfa Romeo ar fi beneficiat de un sistem asemănător controlului tracţiunii la startul în condiţii de pistă umedă.

"Pilotul trebuie să conducă monopostul singur şi fără ajutor", se arată în articolul 12.7 din regulamentul sportiv, iar maşinile au încălcat articolul 9.3 din regulamentul tehnic, care se referă la controlul tracţiunii.

Raikkonen, locul 7, respectiv Gioviazzi, locul 8, au retrogradat după penalizare pe locurile 12, respectiv 13.

Francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, ambii de la Haas, clasaţi pe locurile 9, respectiv 10, au urcat pe poziţiile pe care au trecut linia de sosire piloţii sancţionaţi.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), liderul ierarhiei generale, clasat pe locul 11 la Hockenheim, a urcat pe locul 9, iar polonezul Robert Kubica (Williams) a urcat de pe locul 12 pe 10.

Alfa Romeo a anunţat că va depune apel la sancţiunile primite.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Germaniei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat în condiţii de pistă umedă la Hockenheim.

Pentru Verstappen este a doua victorie din acest sezon, după cea obţinută în urmă cu două etape, în Austria.

Pe locul doi s-a clasat Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), care pornise de pe ultima poziţie a grilei, iar pe trei a încheiat Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso).

Pentru prima dată în acest sezon, Mercedes nu obţinuse niciun punct: Lewis Hamilton a încheiat pe locul 11, iar Valtteri Bottas a abandonat, informează News.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Formula 1: Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Germaniei