Spaniolul Dani Sordo (Hyundai) ocupă primul loc în clasamentul Raliului Sardiniei, etapa a opta a Campionatului Mondial de raliuri (WRC), după două zile de concurs, în timp ce românul de origine italiană Simone Tempestini se află pe 15, potrivit Agerpres.

Dani SordoFoto: wrc.com

Ziua de vineri a fost marcată de un incident mecanic care l-a împins pe francezul Sébastien Ogier (Citroen C3), campionul mondial en titre şi liderul clasamentului general, să abandoneze.

După nouă probe speciale, echipajul spaniol Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Hyundai i20) conduce cu timpul de 1 h 36 min 01 sec 5/10, urmat de finlandezii Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta), la 10 sec 8/10, şi estonienii Ott Tanak/Martin Jarveoja (Toyota Yaris), la 11 sec 2/10, etc.

Echipajul românesc Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai i20) ocupă locul 15, la 3 min 58 sec 1/10 de lider, în timp ce echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr (Ford Fiesta R2T19) se află pe 32 la general, la 12 min 56 sec 3/10 de lider.

Tempestini e pe patru la WRC2, iar Badiu pe 4 la Junior WRC.

Ogier, care şi-a rupt suspensia faţă stânga lovind o piatră în a cincea probă specială, va putea continua cursa, dar fără a mai avea şansa de a se lupte pentru victorie, în timp ce belgianul Thierry Neuville (Hyundai i20) ocupă locul 7, la 57 sec 7/10, din cauza unor alegeri pneumatice greşite şi a unor incidente de cursă.

Proba specială cu numărul 7 a fost anulată din cauza urgenţei medicale a unui spectator.