Comisarii FIA l-au penalizat cu cinci secunde pe Sebastian Vettel la Marele Premiu al Canadei, pe baza imaginilor surprinse de camera instalată pe monopostul Ferrari, dar şi pe cele înregistrate de o cameră de supraveghere, la care publicul nu a avut acces, prin intermediul transmisiei TV, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Sebastian VettelFoto: Formula1.com

Potrivit imaginilor din maşină, Vettel a corectat mai întâi un comportament supravirator al monopostului şi a revenit pe pistă, făcând o mişcare spre dreapta cu volanul său. Apoi, a început să vireze stânga pentru a urma direcţia pistei. În acel moment, comisarii FIA au stabilit că pilotul Ferrari controla monopostul său. Dar, o fracţiune de secundă mai târziu, Vettel a mişcat volanul şi maşina Ferrari s-a îndreptat spre dreapta, jenând Mercedesul lui Hamilton, care încreca să se strecoare prin spaţiul rămas între Ferrari şi marginea dreaptă a circuitului. Imaginile unei camere de supraveghere, netransmise la TV, au arătat o mişcare a capului pilotului german, care a privit în oglina retrovizoare să vadă unde e Hamilton.

Toate acestea, coroborate cu datele telemetriei, care au înregistrat frânarea bruscă a lui Hamilton pentru a evita accidentul, i-au convins pe comisari că Vettel trebuie penalizat, pentru că a acţionat deliberat pentru a-l jena pe pilotul Mercedes şi împiedica pe acesta să efectueze depăşirea.

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, desfăşurat duminică, la Montreal, dar câştigător a fost declarat britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Hamilton, fair-play după ce a câștigat MP al Canadei grație unei penalizări a lui Vettel: L-a tras pe german pe prima treaptă a podiumului

VIDEO Formula 1, MP al Canadei: Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire, dar victoria i-a revenit lui Lewis Hamilton - Germanul a fost penalizat cu cinci secunde

VIDEO Foști piloți din Formula 1 au reacționat după penalizarea lui Vettel la MP al Canadei: "Așa ceva nu este acceptabil la acest nivel al sportului nostru extraordinar"