Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat duminică Marele Premiu al Canadei grație unei penalizări de cinci secunde primite de rivalul de la Ferrari, Sebastian Vettel. La ceremonia de premiere, britanicul l-a tras pe prima treaptă a podiumului pe Vettel, declarând apoi că nu așa vrea să câștige o cursă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Chiar nu știu cine ia aceste decizii amuzante", a spus Sebastian Vettel, după ceremonia de premiere, când a fost întrebat dacă se simte furat.

"Nu înțeleg de ce a fost luată această decizie. Nu a fost decizia mea, nu am ce să fac în privința asta. Nu așa vreau să câștig o cursă", a fost reacția lui Lewis Hamilton, în timp ce publicul a început să îl huiduie.

Vettel a intervenit imediat și i-a luat apărarea pilotului de la Mercedes: "Lewis nu merită să fie huiduit, nu are nimic de a face cu asta. Decizia luată este cea care trebuie huiduită."

Vezi aici momentul în care Hamilton l-a tras pe Vettel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului:

Ce s-a întâmplat la Marele Premiu al Canadei:

Vettel a primit o penalizare de cinci secunde după un incident care a avut loc în turul 48. În timp ce rula pe primul loc sub presiunea lui Hamilton, germanul a ieşit în decor în virajul al treilea, apoi a revenit pe pistă. Maşina Ferrari a revenit pe treseu pe o traiectorie către parapetul opus al pistei şi britanicul a trebuit să frâneze pentru a nu se ciocni cu monopostul rival. Vettel a evitat contactul cu parapetul de protecţie, şi-a redresat monopostul şi a continuat cursa, păstrându-şi primul loc.

Manevra a fost considerată ilegală de comisarii FIA, deoarece Vettel "a revenit pe pistă într-o manieră periculoasă" şi a forţat monopostul Mercedes "să iasă de pe pistă". Vettel a fost penalizat cu cinci secunde şi, cum a terminat cursa cu doar o secundă avans faţă de Hamilton, câştigător a fost declarat pilotul de la Mercedes, scrie News.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Formula 1, MP al Canadei: Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire, dar victoria i-a revenit lui Lewis Hamilton - Germanul a fost penalizat cu cinci secunde

VIDEO Foști piloți din Formula 1 au reacționat după penalizarea lui Vettel la MP al Canadei: "Așa ceva nu este acceptabil la acest nivel al sportului nostru extraordinar"