Un minut de reculegere în amintirea lui Niki Lauda va fi păstrat duminică înaintea startului pentru Marele Premiu al Principatului Monaco la Formula 1, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, componenţii echipei Mercedes vor purta banderole negre în semn de doliu şi vor distribui echipelor participante autocolante cu mesajul "Danke Niki" (Mulţumesc Niki) pentru a le aplica pe monoposturile lor.

De asemenea, Sebastian Vettel, pilotul german al echipei Ferrari, va purta în timpul cursei o cască similară celei cu care Lauda a câştigat în două rânduri Grand Prix-ul monegasc, în 1975 şi 1976.

Campionul en titre Lewis Hamilton, extrem de afectat de decesul celui care l-a convins să vină la Mercedes în 2013, cu care a câştigat patru din cele cinci titluri mondiale ale sale, a obţinut, în mod excepţional, dreptul de a nu participa miercuri la tradiţionala conferinţă de presă dinaintea cursei pentru a nu vorbi despre acest subiect în faţa camerelor de filmat.

Niki Lauda, care a fost preşedinte onorific al echipei Mercedes F1, a jucat un rol determinant pentru a-l convinge pe Lewis Hamilton să plece de la McLaren unde cucerise un titlu de campion mondial în 2008, pentru a veni la Mercedes în 2013. El a cucerit cu această echipă patru titluri mondiale (2014, 2015, 2017, 2018). El este liderul clasamentului provizoriu al Campionatului Mondial înainte de MP al Principatului Monaco, programat în weekend.

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 ani.

Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan.

Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.

S-ar putea să te intereseze și:

Niki Lauda, triplu campion de Formula 1, a murit la 70 de ani

Niki Lauda, o poveste despre sport şi despre viaţă