Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a ratat prima sa victorie din Formula 1 în Bahrain, din cauza unui scurtcircuit inexplicabil produs la unitatea de control a sistemului de injecţie al motorului, a anunţat vineri scuderia italiană, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Leclerc era în fruntea cursei de pe circuitul Sakhir, când motorul său a încetat să mai furnizeze aceeaşi putere şi a fost apoi depăşit de Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas, ambii de la Mercedes. Doar intrarea pe circuit a safety-car-ului, din cauza unor incidente pe pistă, l-a ajutat pe Leclerc să-şi menţină locul trei, ameninţat de olandezul Max Verstappen. Acest gen de scurt-circuit nu s-a mai înregistrat până acum la Ferrari.

Monegascul va utiliza însă acelaşi motor şi în Marele Premiu al Chinei, a treia cursă a actualului sezon de Formula 1. Leclerc, care obţinuse pole position în Bahrain, era la a doua sa cursă pentru Ferrari.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Formula 1: "Dublă" Mercedes în Bahrain - Lewis Hamilton a câștigat a doua cursă a sezonului; Charles Leclerc (Ferrari), pe locul trei