Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, a susținut că vrea să fie cât mai pregătit pentru un eventual debut în Formula 1. Tânărul de 20 ani a testat la începutul acestei săptămâni monopostul Ferrari SF90, urmând ca, miercuri, să testeze monopostul Alfa Romeo C38. Acesta a parcurs 126 de tururi la testele din Bahrain în decursul celor două zile.

Mick SchumacherFoto: motorsport.com

Momentan angrenat în Formula 2, fiul campionului german a declarat: ”Este primul meu sezon în această competiție, dar aș vrea să fac pasul în Formula 1 ca pilot integralist și aș vrea să fiu pregătit cât mai bine posibil. Timpul ne va spune dacă voi face pasul anul viitor sau în anii ce vor urma”.

Referitor la faptul că acesta a reușit să testeze un monopost în Formula 1, pilotul a adăugat:” Formula 1 este așa de complexă. Sunt atâtea moduri de a vedea și a înțelege mașina. Am învățat atât de multe și aceste lucruri îmi pot fi folositoare în Formula 2, de asemenea.”

Următoarea etapă din campionatul F1 se va desfășura în data de 14 aprilie, la Shanghai, în timp ce Mick Schumacher își va putea testa abilitățile în etapa a doua din Formula 2, pe data de 28 aprilie, poziția sa din clasamentul actual fiind locul 8.

S-ar putea să te intereseze și:

Formula 1: Mick Schumacher, al doilea timp în testele din Bahrain, la volanul unui monopost Ferrari