Galezul Elfyn Evans (Ford) este pe primul loc în Raliul Corsicăi, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), după cele şase probe speciale de vineri, informează AFP, potrivit Agerpres, în timp ce românul Raul Badiu se află pe locul 42.

Elfyn EvansFoto: wrc.com

Elfyn Evans a revenit în fruntea clasamentului general în dauna estonianului Ott Tanak (Toyota) în urma deciziei comisarilor cursei.

Evans pierduse secunde preţioase după ce fusese blocat în ultima probă specială de un alt concurent britanic, Kris Meeke (Toyota). Galezul pierduse primul loc în favoarea lui Ott Tanak şi ajunsese chiar pe locul 3, după belgianul Thierry Neuville (Hyundai).

În urma unei reclamaţii a echipei sale, timpul lui Evans a fost revăzut. El a redevenit deci lider, cu un avans de 4 sec 5/10 faţă de Tanak şi de 9 sec 8/10 faţă de Thierry Neuville.

Echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr (Ford Fiesta R2T) se află pe locul 42 la finalul zilei de vineri, la 13 min 22 sec 9/10 de lider, iar Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai i20 R5) ocupă locul 79, la 31 min 25 sec 4/10, după ce a abandonat în a treia probă speciale din cauza unor probleme la discul de frână. Tempestini şi copilotul său vor putea lua startul sâmbătă, cu o penalizare în clasament.