​Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 (2005, 2006) şi actualul lider al Campionatului Mondial de anduranţă, va pilota din nou un monopost din categoria regină a automobilismului sportiv, la aproape cinci luni după ultimul său Mare Premiu, cu ocazia testelor care vor avea loc săptămâna viitoare în Bahrain, informează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Fernando AlonsoFoto: Captura YouTube

Alonso (37 ani) va participa la testele organizate de Pirelli, furnizorul oficial de pneuri, la bordul unui monopost McLaren, ultima sa echipă din Formula 1, al cărei ambasador este în prezent. El urmează să ia parte în luna mai la celebra Cursă de 500 mile de la Indianapolis, în campionatul IndyCar, la bordul unui bolid produs de McLaren.

Triplu câştigător al Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului (2005, 2006 şi 2010), Alonso va rula din nou pe pista circuitului Sakhir pe 2 şi 3 aprilie, în cea de-a doua maşină pusă la dispoziţie de McLaren.

Săptămâna aceasta, Fernando Alonso se află în Africa de Sud, unde testează într-o zonă deşertică o maşină Toyota Hilux, cu care ar putea participa în premieră, anul viitor, la Raliul Dakar.

La testele din Bahrain organizate de Pirelli va putea fi urmărit la lucru şi tânărul pilot german Mick Schumacher (20 ani), fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, care va rula la bordul unor monoposturi Ferrari şi Alfa Romeo.