Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu camion mondial de Formula 1, şi-a trecut în palmares un succes în cursa de 1000 de mile de la Sebring (Florida), pe care a câştigat-o vineri alături de coechipierii săi Kazuki Nakajima (Japonia) şi Sebastien Buemi (Elveţia) pe maşina Toyota cu nr. 8, relatează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cursa de 1000 mile de la Sebring a fost a 6-a etapă a CM de anduranţă (WEC), iar echipajul Alonso-Nakajima-Buemi a depăşit cu un tur un alt echipaj de la Toyota (Mike DConway/Josae Maria Lopez/Kamui Kobayashi) şi cu 11 tururi echipajul de pe maşina prototip al echipei ruse SMP Racing (Mihail Aleşin/Vitali Petrov/Brendson Hartley).

În clasamentul WEC, după 6 din cele 8 curse ale sezonului, Alonso, Nakajima şi Buemi se află pe primul loc cu câte 135 puncte, urmaţi de Mike Conway (Marea Britanie), Jose Maria Lopez (Argentina), Kamui Kobayashi (Japonia), cu câte 120 puncte, etc.

După ultima etapă din WEC, cursa de 6 ore de la Spa (4 mai), Alonso se va concentra pe Campionatul IndyCar, pentru a câştiga cursa de 500 mile de la Indianapolis (26 mai). Este cursa pe care trebuie s-o câştige pentru a egala performanţa britanicului Graham Hill, singurul pilot care a reuşit să realizeze prestigioasa Triplă Coroană (MP al Monaco de Formula 1, cursa de 24 ore de la Le Mans şi Indianapolis).