Directorul de curse al Formula 1, Charlie Whiting, o figură cheie în sport, a murit cu trei zile înainte de deschiderea sezonului la Grand Prix-ul australian, a anunțat joi FIA citată de Reuters.

Charlie WhitingFoto: Flickr

Separe că britanicul a murit la Melbourne ca rezultat al emboliei pulmonare. Avea 66 de ani.

Britanicul și-a început cariera în echipa lui Hesketh în 1977.

"Cu o tristețe imensă am aflat de trecerea bruscă înneființă a lui Charlie", a spus Jean Todt, președintele Federației Internaționale de Automobile.

"A fost un mare director de curse, o figură centrală și inimitabilă în Formula 1 care a încorporat etica și spiritul acestui sport fantastic. Formula 1 a pierdut un prieten credincios și un ambasador carismatic în Charlie".

Whiting, care a lucrat pentru Brabham cu Bernie Ecclestone în anii 1980, s-a alăturat FIA în 1988. A fost director de curse din 1997.

Vestea a șocat în padocul Formulei 1, unde Whiting seafla aproape de șoferi, cu care a ținut briefing-uri înaintea cursei și de echipe care au căutat îndrumări și clarificări tehnice.

Foștii campioni McLaren au spus că au fost "șocați și profund întristați".

"Charlie vafi amintit ca unul dintre giganții sportului nostru, precum și un mare coleg. Cele mai profunde simpatii și gânduri sunt cu toți cei dragi", a spus echipa pe Twitter.