Echipa Toro Rosso şi-a prezentat monopostul cu care va concura în ediţia 2019 a Campionatului Mondial de Formula 1, în timp ce Williams a dezvăluit noile sale culori, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Noul monopost al echipei Toro RossoFoto: Formula1.com

Toro Rosso va beneficia în acest sezon de o mai mare contribuţie tehnică din partea "surorii" sale mai mari, Red Bull, cu care va împărţi motoarele Honda, precum şi cutia de viteză, suspensia spate şi alte componente.

Noul bolid, denumit STR14, are aceleaşi culori albastru, argintiu şi roşu, însă există unele schimbări importante în designul maşinii, impuse de noile reguli privind aerodinamica.

Clasată pe locul al nouălea la finalul sezonului trecut, Toro Rosso va miza în sezonul viitor pe rusul Daniil Kviat şi pe debutantul britanic Alexander Albon, ca piloţi principali.

Echipa Williams a dezvăluit, la rândul ei, noul look pe care îl va afişa în sezon 2019, însă fanii săi vor trebui să mai aştepte pentru a vedea noul monopost FW42. Albul este culoarea principală a viitorului bolid Williams, completată de linii albastre şi negre.

Americanii de la Haasau fost primii care au prezentat monopostul pentru sezonul 2019, în cursul săptămânii trecute. Campioana mondială Mercedes urmează să dezvăluie noua sa maşină miercuri, în aceeaşi zi cu Red Bull, în timp ce Ferrari îşi va prezenta noul bolid două zile mai târziu.

Primele antrenamente din presezon vor debuta pe 18 februarie, la Barcelona, în timp ce prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei, va avea loc pe 17 martie, la Melbourne.