Echipa americană Haas F1 este prima care şi-a prezentat monopostul pentru ediţia 2019 a Campionatului Mondial de Formula 1, monopost pe care îl vor pilota în acest an francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, scrie Agerpres.

Noul monopost al echipei HaasFoto: Formula1.com

Potrivit imaginilor difuzate online, noul monopost, denumit VF-19, este vopsit în negru şi auriu, culorile noului sponsor al echipei, Rich Energy, şi respectă modificările de regulament în materie de aerodinamică stabilite pentru acest sezon, care le vor permite maşinilor să se urmărească mai uşor, fiind facilitate astfel depăşirile.

Echipa din Statele Unite, angajată în Formula 1 din 2016, beneficiază de un parteneriat tehnic exclusiv cu motoristul italian Ferrari, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul al cincilea în ierarhia constructorilor.

Haas este una dintre cele două echipe din Marele Circ, alături de campioana Mercedes, care şi-a păstrat perechea de piloţi cu care a concurat în sezonul trecut.

Monopostul va fi prezentat ziariştilor pe 18 februarie, pe circuitul Catalunya de lângă Barcelona, înaintea startului testelor din presezon. Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 17 martie, cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.