Fostul pilot german Michael Schumacher, care a împlinit joi 50 de ani şi nu a mai avut nicio apariţie publică din decembrie 2013, când a suferit un grav accident de schi, a dus Formula 1 "într-o nouă dimensiune", consideră directorul sportiv al echipei Mercedes, Toto Wolff, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Michael a avut un impact extraordinar asupra Formulei 1, nu numai datorită recordurilor sale incredibile - recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte -, ci pentru că a schimbat sportul nostru pentru totdeauna", a precizat Wolff într-un comunicat postat pe site-ul oficial al team-ului german, în care Mercedes îi transmite felicitări şi urări de bine cu ocazia aniversării sale.

"Ca pilot, Michael a dus Formula 1 la un alt nivel, cu atenţia sa faţă de detalii şi a cunoştinţelor sale tehnice. El a făcut totul cu mare determinare, de la întâlniri cu ingineri până la pregătirea fizică şi a căutat mereu noi modalităţi de îmbunătăţire a performanţelor sale", a adăugat oficialul Mercedes.

Michael Schumacher, născut pe 3 ianuarie 1969 la Hurth, o mică localitate din vestul Germaniei, este pilotul cu cele mai mari succese din istoria Formulei 1, având în palmares şapte titluri de campion mondial şi victorii în 91 de Mari Premii.

El a cucerit primele două titluri mondiale alături de echipa Benetton, în 1994 şi 1995, înainte de a semna cu scuderia Ferrari, alături de care a câştigat alte cinci titluri de campion al lumii, în 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

Retras din activitate în 2006, germanul a fost convins de Mercedes să revină în "Marele Circ" patru ani mai târziu, fără să obţină însă niciun succes important alături de echipa germană între 2010 şi 2012.

În decembrie 2013, în timp ce îşi petrecea vacanţa în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a suferit grave leziuni la cap în urma unui accident pe pârtia de schi, iar de atunci nu a mai apărut în public, familia sa oferind foarte puţine detalii legate de starea sa de sănătate, în ultimii cinci ani.

Între 2014 şi 2018 echipa Mercedes a dominat cu autoritate Formula 1, cucerind cinci titluri mondiale consecutive, atât la piloţi cât şi la constructori.

"Michael este unul dintre părinţii fondatori ai succesului pe care l-am avut în cursul ultimilor cinci ani. Nu există niciun alt pilot ca el, iar vasta sa experienţă a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea echipei noastre", a conchis Toto Wolff.