Pilotul Sophia Florsch, victimă a unui accident la Grand Prix-ul de Formula 3 de la Macao, a fost supusă, luni, unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală, informează lefigaro.fr. Echipa ei, Van Amersfoort Racing, a dat un comunicat că operaţia a început de şapte ore şi continuă, "încet, pentru a fi eliminate orice riscuri", transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul s-a produs, duminică, în turul patru al cursei. Când rula cu peste 250 de kilometri/oră, monopostul condus de Florsch, 17 ani, a lovit alte două maşini înainte de a fi proiectat peste peste zidul de protecţie al pistei, ajungând într-o zonă rezervată fotoreporterilor şi comisarilor circuitului.

Ea a fost internată la un spitalul din Macao, care a anunţat că sportiva este conştientă şi în afara pericolului, însă a suferit o fractură la coloana vertebrală. De asemenea, unul dintre piloţii monoposturilor lovite de Florsch, doi fotoreporteri şi un comisar au ajuns la spital.

Duminică, tatăl sportivei a declarat că fiica sa nu prezintă semne de paralizie şi se poate deplasa, dar se plânge de dureri la spate.

După cursă, Sophia Florsch a postat un mesaj pe Twitter, în care a precizat că se simte bine şi că va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. “Vreau doar să vă anunţ că sunt bine, dar voi fi operată mâine dimineaţă. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere”, a scris ea.

Frits van Amersfoort, proprietarul echipei Van Amersfoort Racing, a declarat că pilotul german "a avut un înger pe umeri" în momentul accidentului.

"A fost aproape ca o rachetă. Supravieţuirea a fost incredibilă. Avea 276 de kilometri/oră în acel moment. Am avut noroc că a zburat peste zidul de protecţie. Dacă l-ar fi lovit, ar fi fost mult mai rău", a spus el.

S-ar putea să te interesese și:

VIDEO Formula 3: Accident teribil la cursa din Macao / Pilotul Sophia Florsch a suferit o fractură la coloana vertebrală