Pilotul britanic Lewis Hamilton a ratat posibilitatea de a obţine, duminică, al cincilea titlu de campion mondial în Formula 1, al doilea consecuitv, după ce, plecat din pole position, a ocupat doar locul al treilea în Marele Premiu al SUA. Cursa de la Austin a fost câştigată de finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari, urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, care a fost pe locul 18 la start. Pe locul al patrulea s-a clasat germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, chalangerul la titlu, iar al cincilea a fost finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes anunță News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lupta pentru titlul mondial va continua duminica viitoare, la Ciudad de Mexico. Hamiton are un avans de 70 de puncte, cu trei etape înaintea finalului sezonului.

Duminică, Hamilton a plecat din pole postion la Austin, însă a fost întrecut în primul viraj de Kimi Raikkonen, al doilea pe grilă. Liderul clasamentului piloţilor şi-a recuperat poziţia I, în turul al 22-lea din 56, când finlandezul de la Ferrari a intrat la boxe, pentru schimbul de pneuri. Însă strategia cu două schimburi de pneuri, unică între piloţii de frunte, nu a funcţionat, Hamilton terminând al treilea, după un final incendiar şi o luptă strânsă între primii trei clasaţi.

Vettel a plecat de pe locul al cincilea al grilei, dar a ajuns pe 15, după un contact cu australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. Ricciardo a abandonat în turul al nouălea, iar germanul de la Ferrari a recuperat terenul pierdut până pe locul 4.

Astfel, Kimi Raikkonen a obţinut al 21-lea succes în Formula 1, primul după peste cinci ani, din 17 martie 2013, când a câştigat MP al Australiei, ca pilot al Lotus.

Pe locurile 6-10 s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg, spaniolul Carlos Sainz jr, ambii de la Renault, francezul Esteban Ocon de la Force India, danezul Kevin Magnussen de la Haas şi mexicanul Sergio Perez de la Force India.

Antepenultima etapă a CM de formula 1, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc săptămâna viitoare.