”Alexander Wurz, fostul mare pilot de F1, vine pentru fiul său cu tirul de logistică la competiții. Noi mergem și ne punem un cort acolo și tot i-am bătut”.

Catalin, Mihai si EricFoto: Hotnews

Erik Enache a devenit la doar 9 ani vicecampion european la karting, una din cele mai bune performanțe din motorsportul românesc din ultimii ani. Mihai Muncean a terminat pe locul 8. Ambii sunt antrenați de pilotul Cătălin Țuțuian, fost la rândul lui vicecampion european de karting la juniori și primul român ajuns în Formula Renault. Despre cum ajungi la karting, ce bugete presupune performanța în acest sport, care sunt copiii marilor piloți de F1 care concureaza cu băieții noștri, care sunt etapele pe care le parcurge un pilot spre vârful automobilismului și de ce e mult prea devreme ca să sperăm a avea un pilot în Formula 1, în interviul pe care vi-l prezentăm azi.

Cătălin Țuțuian:

  • Performanța adevărată în acest sport se face în campionatul european, doar acolo îti vezi valoarea
  • Nu putem discuta tot timpul de bugete ci trebuie să punem pe primul plan dorința de a face performanța. E ca în orice sport, performanța implică și costuri.
  • Pentru a merge în campionatul european ai nevoie de un buget care poate pleca de la 30 de mii de euro. Nu e important însă să investești mult în mașină dacă pilotul e la început și nu e la înălțimea ei
  • Alexander Wurz, fostul mare pilot de F1, vine pentru fiul său cu tirul de logistică la competiții și are un buget alocat de 200 de mii de euro. Noi mergem și ne punem un cort acolo și tot i-am bătut.
  • Dorința noastră de a avea un pilot în Formula 1 nu e realistă. Până acum câțiva ani de zile noi nu am avut piste pe care să ne antrenăm și eram nevoiți să mergem în străinătate. Repet, ca în orice sport, fără infrastructură nu se poate construi nimic. Infrastructura noastră ne permite să mergem către campionatul de WRC unde avem deja anumite performanțe. (Cătalin Țuțuian- Țuțuian Racing)

Vezi de ce întâmplări haioase, dar și de ce accidente au avut parte băieții și cu ce mari piloți din F1 se întâlnesc la competiții