​Pilotul francez Pierre Gasly va pilota, din 2019, pentru echipa Red Bull, în locul australianului Daniel Ricciardo, care va pleca la Renault, scrie News.ro.

Verstappen si GaslyFoto: redbullracing.com

Sportivul în vârstă de 22 de ani a fost promovat de la echipa a doua a producătorului de băuturi energizante, Toro Rosso, şi va fi coechipier cu olandezul Max Verstappen.

Gasly a câştigat, în 2016, GP2, seria anticameră a Formulei 1, apoi a debutat în Marele Circ la 1 octombrie 2017, în Marele Premiu al Malaysiei, la volanului unui monopost Toro Rosso.

De atunci, el a luat 17 starturi în Formula 1, ocupând locul 4 în Bahrain, anul acesta, cel mai bun rezultat din carieră. Francezul a mai terminat în puncte la Monaco (locul 7) şi la Hungaroring (locul 6). Cu 26 de puncte acumulate în primele 12 etape ale sezonului actual, Gasly ocupă locul 13 în clasamentul piloţilor.

După ce Ricciardo a decis să plece la Renault, Red Bull va avea în 2019 una dintre cele mai tinere echipe de piloţi din istoria F1. Deşi poate fi considerat deja un pilot experimentat, fiind la al patrulea sezon în Formula 1, Verstappen are numai 20 de ani.