Fernando Alonso (37 de ani), pilotul echipei McLaren-Renault şi dublu campion mondial (2005 şi 2006 cu Renault), a anunţat, marţi, că se retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon. După o carieră de 17 ani, spaniolul îşi va lua rămas bun de la circuit în 25 noiembrie, la Yas Marina (Abu Dhabi).

HotNews.roFoto: Hotnews

"După 17 ani minunați în acest sport incredibil, e timpul să fac o schimbare. M-am bucurat de fiecare minut în aceste sezoane incredibile și nu pot să le mulțumesc suficient celor care au contribuit pentru a transforma totul într-o experiență specială. Au mai rămas câteva Grand Prix-uri din acest sezon, voi participa mai determinat și pasionat ca oricând", a declarat Fernando Alonso, potrivit site-ului formula1.com.

Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei. În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Până acum, spaniolul a luat startul în 302 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.

Fernando Alonso are în palmares două titluri mondiale, în 2005 şi 2006, ambele cu Renault.