În prezent la austriecii de la Red Bull, Daniel Ricciardo va concura din sezonul viitor pentru echipa Renault. Înțelegerea dintre pilotul australian de Formula 1 și constructorul francez este valabilă pe o perioadă de doi ani, a anunțat renaultsport.com.

Daniel RicciardoFoto: renaultsport.com

Ricciardo va deveni astfel coechipierul lui Nico Hulkenberg, care este şi acum component al echipei, se arată pe site-ul Renault.

"Probabil a fost una din cele mai dificile decizii ale carierei mele. Însă am considerat că este momentul unei noi provocări. Știu că mai este mult până când Renault își va atinge obiectivul de a concura la cel mai înalt nivel, dar am fost impresionat de progresul lor din ultimii doi ani. Știu că, de fiecare dată când a fost în sport, Renault a câștigat în cele din urmă. Sper să pot ajuta echipa şi să îmi aduc contribuţia pe pistă şi în afara pistei", a declarat Ricciardo.

"Respectăm decizia lui Daniel de a părăsi Red Bull și îi dorim tot binele în viitor. Vrem să îi mulțumim pentru dedicația și rolul pe care l-a jucat cât timp a fost la noi începând cu anul 2014, timp în care a câștigat de 7 ori și s-a aflat pe podium de 29 de ori.

Vom continua să evaluăm numeroasele opțiuni pe care le avem la dispoziție înainte de a decide pe cine vom aduce la echipă alături de Max Verstappen pentru sezonul 2019. Mai sunt nouă curse în 2018 și trebuie să ne concentrăm în totalitate pe maximizarea tuturor oportunităților pentru Max și Daniel pentru restul sezonului", a spus Christian Horner, șeful celor de la Red Bull.

După ce s-a alăturat familiei Red Bull în 2008, ca membru al echipei de juniori, alături de care a câștigat numeroase titluri, Daniel și-a făcut debutul în F1 în 2011, la Grand Prix-ul Marii Britanii. După două sezoane cu Scuderia Toro Rosso, Daniel s-a alăturat echipei Red Bull în 2014 și de atunci a câștigat șapte Grand Prix-uri, a terminat de 29 de ori pe podium, a plecat de două ori din pole-position și a adunat 904 puncte, se arată pe site-ul echipei Red Bull.

În actualul sezon al Formulei 1, Daniel Ricciardo (29 de ani) ocupă locul cinci în clasamentul piloților, cu 118 puncte, câștigând două Grand Prix-uri (China și Monaco). Lider este britanicul Lewis Hamilton, cu 213 puncte.