Mercedes a anunțat că i-a prelungit cu un an contractul lui Valtteri Bottas, pilotul finlandez urmând să concureze și în 2019 în Formula 1 pentru constructorul german. Vechea înțelegere era valabilă până la finalul anului în curs.

Valtteri BottasFoto: f1.com

Anunţul a venit la o zi după ce Mercedes i-a prelungit cu doi ani contractul britanicului Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial.

În vârstă de 28 de ani, Bottas a semnat o înţelegere valabilă pentru 2019, cu opţiunea de prelungire pentru încă un sezon.

Bottas concurează pentru Mercedes de la începutul anului 2017, când l-a înlocuit pe germanul Nico Rosberg, campionul mondial din 2016. De atunci, finlandezul a plecat de cinci ori din pole-position și a câștigat trei Grand Prix-uri.

În sezonul trecut, Bottas a jucat un rol important în câștigarea celui de-al patrulea titlul mondial consecutiv la constructori de către Mercedes.

"Performanțele lui Valtteri au fost excelente în acest sezon. Fără erorile noastre și dacă n-ar fi avut ghinion, el ar fi putut fi acum în fruntea clasamentului piloților", a spus Toto Wolff, patronul echipei Mercedes.

"Nu am avut prea mult noroc în cursele de anul acesta, dar echipa cunoaşte nivelul meu şi este un mare semn de încredere în mine şi în pilotajul meu", a precizat Bottas după prelungirea contractului.

În actualul sezon din Formula 1, după 10 din cele 21 de etape, Valtteri Bottas ocupă locul 5 în clasamentul piloţilor, cu 104 puncte. Lider este germanul Sebastian Vettel (Ferrari), cu 171 de puncte, urmat de Hamilton, cu 163 de puncte.