​RedBull și Renault o vor lua pe drumuri diferite la finalul acestui sezon din Formula 1, după o colaborare de 12 ani, informează motorsport.com. Honda va motoriza monoposturile echipei din Austria începând din 2019.

RedBull si HondaFoto: redbullracing.com

Alături de Renault, RedBull a avut o perioadă fantastică în perioada 2010-2013, atunci când a câștigat patru titluri mondiale la rând (atât la piloți, cât și la constructori).

Au fost 57 de curse câștigate, RedBull având o perioadă în care a dominat cu autoritate Grand Prix-urile din Formula 1.

Odată cu schimbarea regulamentului (începând din 2014) și trecerea de la motoarele V8 de 2,4 litri, la cele V6 turbo de 1,6 litri, RedBull a fost departe de Mercedes, iar nemulțumirile adresate celor de la Renault s-au înmulțit. În aceste condiții, era doar o formalitate despărțirea dintre cele două parți.

Rămâne de văzut dacă alegerea celor de la RedBull va fi una inspirată, ținând cont de faptul că Honda nu a avut o colaborare strălucită cu McLaren (un real eșec).

Ferrari și Mercedes nu au dorit să ofere motoare rivalilor de la RedBull, iar varianta Honda a apărut și după ce Toro Rosso (echipa a doua a concernului Red Bull) folosește în actuala stagiune motoarele producătorului japonez.