Francezul Sebastien Loeb a castigat a 76-a editie a Raliului Monte Carlo, prima etapa a sezonului in Campionatul Mondial de Raliuri, devenind primul pilot din lume care triumfa de cinci ori in competitia din principat.

Campionul ultimilor patru sezoane din WRC, Loeb si-a condus Citroenul perfect, dominand clar raliul din Monte Carlo, si a avut la final un avans de doua minute si 34 de secunde fata de al doilea clasat, finlandezul Mikko Hirvonen, de la Ford. Podiumul a fost completat de australianul Chris Atkinson, pe un Subaru care l-a devansat dupa o lupta stransa pe Francois Duval, belgianul de la Ford.

Coechipierul lui Loeb de la Citroen, spaniolul Dani Sordo a fost pe locul doi dupa primele doua zile de concurs, insa a abandonat inaintea ultimei zile, din cauza unor probleme la motor.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri este programata intre 8 si 10 februarie, in Suedia. Runda scandinava va reprezenta a 100-a cursa din cariera lui Loeb care va incerca obtinerea succesului cu numarul 38.